Big data, business analytics en data driven beginnen steeds meer containerbegrippen te worden en elke zelf respecterende organisatie is er ‘actief’ mee bezig. De behoefte om in de toekomst te kunnen kijken wordt al lang niet meer enkel vanuit IT geïnitieerd maar komt steeds vaker voort uit een DMU van bijvoorbeeld finance, marketing of sales. Daarmee ligt de behoefte ook minder bij het product an sich maar veel meer bij de (snelle) oplossingen/antwoorden op hun vraagstuk. De besluitvorming over de inkoop van complexe IT is dus al lang niet meer alleen weggelegd voor de IT-afdelingen binnen organisaties.

Business Intelligence toegankelijk

Bij IT-organisaties zie je vaak dat communicatie en marketing toch vanuit dezelfde IT-grondslag bekeken wordt: doordacht, onderlegd, volledig, transactioneel, veel focus op het product en voornamelijk gericht op gelijkgestemden. Om je als Business Intelligence specialist onderscheidend te positioneren is dus meer nodig dan een knap sausje over de website.

Natuurlijk blijft het voor de ‘niet-liefhebber’ vrij complexe materie. De oplossing is om de nadruk te leggen op de ‘what’s in it for me’ van de DMU. Hierbij is onderscheid gemaakt tussen Sales, HR, Marketing, Finance en IT. De problematiek van deze bedrijfstakken is natuurlijk substantieel anders. Zo zouden weermodellen best eens van invloed kunnen zijn op sales, maar de beslissingen van finance kunnen maar zo eens consequenties hebben op het personeelsverloop binnen een organisatie. Door segmentatie in de communicatie kan Incore Solutions dus beter inspelen op de marktvraag en zich presenteren als gesprekspartner in alle uithoeken van de organisatie. Deze segmentatie wordt doorgetrokken in alle communicatie. Van de website tot de content strategie. En wij hebben geen glazen bol nodig om te zien dat dit zijn vruchten afwerpt!

+
+
+

En hoe kunnen we jou helpen jouw doelstellingen te behalen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen? Bel of mail met Ferdi Jetten.

Ferdi Jetten - Strategie & Concept